Fysioterapi mod hjernerystelse

Har du fået hjernerystelse og har svært ved at finde ud af, hvordan du skal forholde dig? Får du modstridende gode råd, når du søger på nettet? Har du prøvet mange forskellige behandlinger uden effekt, men ikke prøvet at få hjælp af en specialiseret fysioterapeut mod hjernerystelse?

 

Her på klinikken har vi speciel kompetence til behandling og genoptræning af klienter med hjernerystelse. Vi hjælper dig med at få en grundig undersøgelse, hvor du vil få en kvalificeret vurdering af, hvad der er med til at give dig problemer i hverdagen. Responsen på en hjernerystelse er meget individuel, hvorfor vi bliver nødt til ved grundig undersøgelse at sikre os, hvad årsagen til dine symptomerne kan være.

Symptomer ved en hjernerystelse kan være mange:

  • Hovedpine
  • Nakkesmerter
  • Lys- og lydfølsomhed
  • Kvalme
  • Svimmelhed/balancebesvær
  • Koncentrations- eller hukommelsestab/besvær
  • Søvnproblemer
  • Stress og depression

Myter og behandling af en fysioterapeut mod hjernerystelse:


Myter:
Selvom vi i dag ved, at det ikke er sundt efter en hjernerystelse at lukke sig ind i et mørkt rum og undgå alt stimulering, ser vi stadig, at det er et af de råd, man stadig får. Desuden findes der utrolig mange myter omkring at man ikke må være aktiv, skal undgå skærm eller at man skal vækkes 1 gang i timen efter en hjernerystelse. Det kan være utrolig svært at manøvrere i, især hvis man har symptomer efter hjernerystelse. Dette kan vi hjælpe med.

Behandling:
Dansk Center for hjernerystelse lavede i 2021 en undersøgelse, hvor de i et citat nævner: "Evidens indikerer, at fysioterapi tidligt efter hjernerystelse er sikkert, og at tidligere opstart af fysioterapi kan facilitere hurtigere bedring".

Vi arbejder ud fra en aktiv tilgang til hjernerystelse, hvor fokus er ved langsom eksponering, at få kroppen og hovedet tilbage til din hverdag. Har du hjernerystelse, anbefaler vi derfor, at du snarest muligt tager fat i en af vores specialiserede fysioterapeuter mod hjernerystelse, hvis du oplever symptomer, så du hurtigt kan vende tilbage til en normal hverdag.

I starten af behandlingen kan det være nødvendigt at prøve at dæmpe nogle af de responser, der er efter hjernerystelsen. Det kan gøres ved eks. manuelle teknikker, mobilisering, akupunktur, øvelser med vejrtrækning og bevægelse og information omkring håndteringsstrategier i hverdagen. En vigtig del af behandlingen er at begynde at eksponere sig selv for nogle af de ting, som giver symptomer - men dog med fokus på, at det sker i den hastighed, der passer til dig.

Vi følger de Nationale kliniske retningslinier fra Danmark, men også fra. bl.a. Canada, hvor de er fremme i undersøgelsen omkring hjernerystelse.

Scroll to Top